Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja:

Glavne izmjene u načinu ostvarivanja prava na rodiljni dopust radno aktivnih osoba nakon 1.7.2013. godine

4.9.2013, , Izvor: Verlag Dashöfer

U „Narodnim novinama“ broj 54/13. objavljen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (Izmjene i dopune Zakona).

Istima je postojeći Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama ("Narodne novine" broj 85/08., 110/08. i 34/11. - Zakon) usklađen s direktivama Europske unije.

U skladu s istim izmjenama, zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka za vrijeme trudnoće, poroda i njege novorođenog djeteta, i nadalje ima pravo na rodiljni dopust u ukupnom trajanju od 28 dana prije dana očekivanog poroda do navršenih 6 mjeseci života djeteta, a rodiljni dopust se sastoji od obveznog i dodatnog rodiljnog dopusta. Kao i do 1.7.2013. godine, zaposlena ili samozaposlena trudnica, odnosno zaposlena ili samozaposlena majka pravo na obvezni rodiljni dopust koristi u neprekidnom trajanju od 98 dana, od kojih 28 dana prije dana očekivanog poroda te 70 dana nakon rođenja djeteta. Iznimno, ovisno o stanju trudnoće i zdravstvenom stanju može započeti koristiti rodiljni dopust i 45 dana prije dana očekivanog poroda.

Izmjena koje su donijele nove odredbe koje su stupile na snagu 1.7. sastoji se u tome da dan očekivanog poroda više ne utvrđuje izabrani doktor opće ili obiteljske medicine prema nalazu izabranog doktora ginekologa iz obveznog zdravstvenog osiguranja, nego to utvrđuju

...
Kraj primjera
...

Pristup ovom dokumentu imaju samo pretplatnici na on line knjigu Savjetnik za radno pravo i obračun plaća nakon prijave s korisničkim imenom i lozinkom


Pretplatite se Savjetnik za radno pravo i obračun plaća.

pretplata od 12 mjeseci pretplata od 6 meseci