Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja:

Neplaćeni dopust

23.1.2013, , Izvor: Verlag Dashöfer

Nerijetko se mogu čuti stavovi radnika kako poslodavac ne bi smio imati utjecaja na to kada će radnik otići na neplaćeni dopust radi različitih njegovih potreba, primjerice daljnjeg školovanja, usavršavanja ili jednostano uzimanja slobodnog vremena za vlastite, private i/ili osobne potrebe. Prema takvim stavovima, poslodavac nema utjecaja na to kada će radnik od poslodavca zatražiti neplaćeni dopust (a on to može tražiti u bilo kojem trenutku), te mu je poslodavac taj neplaćeni dopust dužan odobriti jer ionako ne mora za vrijeme neplaćenog dopusta plaćati radniku plaću. Ovakav stav potpuno je pogrešan.

Naime, Zakon o radu (Narodne novine br. 149/09, 61/11, na snazi od 1. siječnja 2010. godine) samo u jednom članku (66.) regulira neplaćeni dopust i to na način da propisuje kako poslodavac može radniku na njegov zahtjev odobriti neplaćeni dopust, a za vrijeme neplaćenog dopusta prava i obveze iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom miruju, ako zakonom nije drugačije određeno. Ovakva definicija neplaćenog dopusta i propisani uvjeti njegovog odobravanja konkretno znače: 1) da je radnik na neplaćenom dopustu i dalje radnik poslodavca (u radnom odnosu), iako mu poslodavac nije dužan plaćati plaću i obvezne doprinose (jer bi to onda bio plaćeni dopust) niti je radnik dužan dolaziti na posao i raditi i 2), da poslodavac odlučuje o tome hoće li odobriti radniku neplaćeni dopust ili neće.

Prema tome, poslodavac u svakom pojedinom slučaju odlučuje hoće li udovoljiti zahtjevu radnika da mu se odobri neplaćeni dopust i pri tome nije svoju odluku dužan posebno obrazlagati kako je to propisano, primjerice, za odluke poslodavca o otkazu ugovora o radu. Jednostavno, poslodavac će odluku o odobravanju ili neodobravanju neplaćenog dopusta radniku donijeti uzimajući u obzir vlastite interese, organizaciju rada, vlastitu volju i želju da udovolji radniku i slično. Zakonske pretpostavke ili okolnosti u kojima bi poslodavac morao odobravati neplaćeni dopust jednostavno nisu propisane i tu radnici nemaju nikakve pravne mogućnosti utjecaja na konačnu odluku poslodavca.

...
Kraj primjera
...

Pristup ovom dokumentu imaju samo pretplatnici na on line knjigu Savjetnik za radno pravo i obračun plaća nakon prijave s korisničkim imenom i lozinkom


Pretplatite se Savjetnik za radno pravo i obračun plaća.

pretplata od 12 mjeseci pretplata od 6 meseci